• Risicovolgsysteem

    Uitleg over ons risicovolgsysteem.

Bij het risicovolgsysteem is het veiligheidsplan de basis. Wanneer het veiligheidsplan is goedgekeurd kan het volgsysteem worden toegepast. Om dit proces goed te controleren maken we gebruik van interne en externe audits. Veiligheidsproducten worden online opgeslagen zodat deze toegankelijk zijn voor de auditor en het buitensportbedrijf.

Open hier onze handleiding in PDF

Het veiligheidsplan is het meeste werk. Alle activiteiten moeten goed in kaart worden gebracht d.m.v. risicoanalyses, organisatieformulieren, handelingen bij ongevallen en instructeurstaken. Dit is tevens de opleidingslitaratuur voor de interne opleiding. Voor zzp-ers is de interne opleiding niet van toepassing, wel moet hij of zijn de scholingen goed in kaart brengen. Materiaalbeheer en accommodatiebeheer moeten ook goed in een regristratiesysteem worden uitgewerkt.

De veiligheid binnen de organisatie gaat en staat met een goed opgeleidde instructeur. Wij hechten dan ook groot belang aan een goede interne opleiding binnen de organisatie. Wij hebben een groot archrief van reeds ontwikkelde producten die slechts bijgesteld dienen te worden door de organisatie, zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.